Premis 2011

Nominats

ASSOCIACIONS

Castellers de Lleida.- Amb 15 anys de recorregut i amb l’esforç de molta gent, han fet que avui la nostra ciutat pogués gaudir d'una gran colla castellera, reconeguda per tot el món casteller. Al mateix temps, col.laboren amb accions per donar suport a les persones més desfavorides.DOWN LLEIDA.- Pel treball que realitzen per aconseguir la igualtat d'oportunitats de les persones amb Síndrome de Down, en cada moment i faceta de la seva vida, des del seu naixement, en l'etapa escolar, la laboral, en l'oci...i per l'acompanyament que en aquest llarg i gratificant camí ofereixen als pares i mares.FESALUT (Federació d´Entitats per a la Salut de Lleida).- Per la trajectòria i per l´esforç d´aglutinar les entitats de la Salut de Lleida i Província, creant un Projecte sòlid, pioner i innovador.Òmnium Cultural. Segrià.- Defensa i promoció de la cultura catalana des de la nostra ciutat de Lleida.Orfeó Lleidatà.- Amb motiu del 150è aniversari per la seva dedicació a l'ensenyament musical, a més de portar el nom de Lleida arreu.

PERSONES

Conxita Tarruella i Tomás.- Per la seva trajectòria, suport i recolzament cap a les entitats de l´àmbit de la salut de Lleida i Província Mèrits: Impulsora dels consultoris als barris de Magraners, Pardinyes, Bordeta i Llívia. Fundadora de la Federació d’ Entitats per la Salut de Lleida (FESALUT). Impulsora de l’ Hospital Miquel Martí i Pol de Lleida pel tractament de l’esclerosi múltiple i d’altres malalties neurològiques. Com a Diputada al Congrés ha impulsat la proposició no de llei per incloure l’ atenció psicològica als malalts de càncer i les seves famílies, així com la de les prestacions als pares amb fills amb càncer o malalties greus.Joan Bellmunt i Figueras.- Per tota la seva aportació en el mon de la recerca i historia del nostre País, ciutat i comarques, i per ser un dels mes reconeguts escriptors i poeta que treballa per difondre, cultura i país i defensant els valors de les persones.Joan-Ramón González i Pérez.- Pel seu treball com a president dels Amics de la Seu Vella en defensa del nostre monument i en general per la seva implicació en la vida cultural de la nostra ciutat. Per la seva gran estima per la ciutat de Lleida i la seva història i la seva necessitat de fer-nos-en partícips a tots els lleidatans, que es tradueix en una incondicional tasca de difusió i pedagogia que duu a terme des d’àmbits diversos per tal d’arribar al màxim nombre de lleidatans.Marc Márquez Alentà.- Jove cerverí que a la seva edat ja és campió de motociclisme en la categoria de 125 cc i està de camí per ser-ho de nou aquest any en 250 cc. Representa una motivació de treball i esforç per tots els joves i, per tant, un bon exemple, més tenint en compte la difícil situació actual.Miquel Solé.- Per la seva aposta quilomètrica de córrer en favor de la declaració del conjunt monumental de la Seu Vella Patrimoni Mundial (des de l'1 de juny de 2010 a 30 de maig de 2011 ha fet una mitja marató diària -21 km- és a dir un total de 7.665 km) a més d'altres proeses...

INSTITUCIONS-EMPRESES

Consorci del Turó de la Seu Vella de Lleida.- Per la seva tasca de protecció i de promoció del patrimoni històric, cultural i artístic més important de la ciutat de Lleida, ubicat en aquest emblemàtic Turó.GSS (Gestió de Serveis Sanitaris).- Per la gestió que està duen a terme de la Salut a la província de Lleida i pel suport donat a les Associacions de Salut de Lleida i/o Província malgrat la situació actual.La Caixa.- Pel suport econòmic que dóna a gran quantitat d'associacions i entitats, algunes d'elles, desconegudes per molta gent i que per elles mateixes no poden valer-se i per la sensibilitat que demostra en col.lectius desfavorits.Plusfresc.- Per promocionar la fruita de Lleida. Per la visió ecològicament sostenible de la venda de productes de primera necessitat amb un accent lleidatà indiscutible, per la qual cosa no oblida tampoc promocionar les coses de casa nostra Per la seva implicació i divulgació del teixit associatiu de Lleida. Així com la seva tasca adreçada a la ocupabilitat, creant llocs de treball. A més cal remarcar la seva expansió a altres territoris fora de Lleida.San Miguel ( fàbrica de Cerveza i Malta ).- Per la col.laboració amb molts actes ciutadans i ajuda econòmica per la restauració de patrimoni de la ciutat, i patrocinar les festes de Lleida.