Premis 2014


Vídeo de la gala dels Premis Som Lleida 2014

VI Premis SOM LLEIDA 2014

Cal ressaltar la gran participació de la ciutadania en aquests VI Premis SOM LLEIDA 2014, ja que en aquesta edició s’ha duplicat el nombre de votants. Aquest fet ens encoratja i fa pensar que, els lleidatans combreguen amb el tarannà de SOM LLEIDA, doncs son els únics premis en que, el jurat es la societat lleidatana.

Es per aquest motiu que a l’acte se li vol donar molt valor als 5 nominats de cada categoria perquè, son els 5 que la ciutadania creu que ha fet més coses per Lleida i els lleidatans durant aquest any 2014.

I han estat nominats en les diferents categories:

INSTITUCIONS-EMPRESES: COACHING LLEIDA, GIMNAS EKKE, GRUP CAFES BATALLA, LA CAIXA “OBRA SOCIAL”, SUPSA SUPERMERCATS PUJOL, S.L.

PERSONES: CARMELA ZAMBRANA GORDILLO, JOAN-RAMON GONZÁLEZ PÉREZ, MARIBEL CASTAN TORRENTE, TERESINA JORDÀ CERVERA, XAVIER ERITJA CIURÓ.

ASSOCIACIONS: ASSOCIACIÓ AREMI, ASSOCIACIÓ ELS ARMATS DE LLEIDA, ORFEÓ LLEIDATÀ, FEDERACIÓ DE CASES I CENTRES REGIONALS DE LA PROVÍNCIA DE LLEIDA: La nominació va directament a les cases regionals: Casa de Extremadura, Casa de Aragón, Centro Gallego, Centro Castilla-León, Casa de Andalucia i Casa de Cantabria.

Quedant com a més votats en la 2ª ronda:

Empresa: SUPSA SUPERMERCATS PUJOL, S.L.

Persona: TERESINA JORDÀ CERVERA

Associació: ASSOCIACIÓ AREMI

Agraïm especialment el suport dels patrocinadors i col·laboradors de l’acte: entitat Deixa’ns Signar, Autobusos Lleida S.A. Moventis, Grup Cafés Batalla, Derquim, La Caixa, Diputació de Lleida, Gimnàs Ekke, Supermercats Plusfresc, Orquestra Atlantis, RST Serveis i Solucions Integrals, La Fonda, Set Accents comunicació i serveis audiovisuals .

Els trofeus obres dels artistes José-Antonio Ferrer i en Lluis Capdevila de Casa Ferrer.

I de la joia d’artistes que han participat en la vetllada:Colla de Grallers i Caps Grossos de Pardinyes, Grup NYM ( Yolanda Garcia, Noemí Marfil i Míriam Garcia), Miquel Carmona, Mag Reivax, Lo Rey d’Almacelles i Grup d’havaneres “Mai es tard”.

Nominats

ASSOCIACIONS

ASSOCIACIÓ AREMI.- Entitat que van crear un grup de famílies que tenien fills amb paràlisi cerebral i altres dolències. I que en 38 anys, a part de donar cobertura a moltes famílies, millorant la qualitat de vida dels seus fills, realitza tot tipus d'actuacions per tal d'integrar i normalitzar davant la nostra societat aquestes persones.CASTELLERS DE LLEIDA.- La colla dels Castellers de Lleida acull persones de totes les edats, professions i procedències. I com va destacar la UNESCO quan va declarar als Castellers Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, pels catalans son part integrant de la seva identitat cultural i proporcionen un sentit de continuïtat, cohesió social i solidaritat. I en concret aquesta colla porta arreu on va el nom de Lleida molt alt.FEDERACIÓ DE CASES I CENTRES REGIONALS DE LA PROVÍNCIA DE LLEIDA.- La nominació va directament a les cases regionals: Casa de Extremadura, Casa de Aragón, Centro Gallego, Centro Castilla-León, Casa de Andalucia i Casa de Cantabria. Perquè sense deixar de banda les seves identitats, col·laboren i donen suport i recolzament a moltes entitats de Lleida i les seves comarques.ELS ARMATS DE LLEIDA.- Entitat que es dedica a promoure la nostra cultura, combinant-ho d'una forma magistral amb donar suport a entitats que necessiten del suport econòmic de la ciutadania, organitzant concerts d'alt nivell amb l'única intenció de recaptar diners per tal d'ajudar-les.ORFEÓ LLEIDATÀ.- Per la seva dedicació a la música i a la cultura, però especialment per haver volgut compartir la seva flamant seu social amb entitats de Lleida, tant del món cultural com de la salut a través de la creació d'un transversal Consell Participatiu per a la gestió de la nova sala d'actes denominada Espai Orfeó.

PERSONES

CARMELA ZAMBRANA GORDILLO.- Directora de teatre, dona incansable que ha impulsat i promogut el teatre de barri a la nostra ciutat des de fa molts anys i en aquest afer, ha arrossegat amb la seva il·lusió a moltes persones a practicar-lo. Involucrant a persones amb capacitats diferents i promovent la seva integració social.JOAN-RAMON GONZÁLEZ PÉREZ.- Per la seva dedicació a potenciar el patrimoni històric i cultural de les Terres de Lleida en general i en especial els valors que permeten al conjunt monumental del Turó de la Seu Vella ser merescut candidat a la declaració com a Patrimoni Mundial.MARIBEL CASTAN TORRENTE.- Vídua d'en Marius Carretero que juntament amb la família s'encarreguen de mantindre viva l'obra de l'artista lleidatà, organitzant tota mena d'activitats com: exposicions, recitals de poesia o concerts. Valorem tot l'esforç que fan per mantenir la memòria d'un gran lleidatà.TERESA JORDÀ CERVERA.- Concertista de piano, pedagoga i compositora lleidatana amb una projecció internacional en més de 100 països, que amb molt orgull porta el nom de Lleida arreu on va. Musicòloga molt sensibilitzada i implicada amb tots els joves que son amants de la música.XAVIER ERITJA CIURÓ.- President d'Òmnium Ponent-Lleida que, des de fa molts anys, lluita per defensar la cultura catalana a les terres de Lleida. Llicenciat en història medieval que sempre s'ha implicat en projectes de divulgació per a que coneguem la història dels barris i partides de Lleida.

INSTITUCIONS-EMPRESES

COACHING LLEIDA.- Pel seu propòsit d'entrenar i formar a les persones, potenciant les seves virtuts i talents i com a conseqüència, millorar la seva qualitat de vida. Per participar desinteressadament en entitats no lucratives de Lleida, per tal de millorar l'autoestima dels seus veïns.GIMNAS EKKE.- Centre esportiu lleidatà que, a banda d'oferir serveis i activitats esportives, s’implica amb la societat lleidatana duen a terme moltes campanyes a favor de diverses entitats relacionades amb el món de la salut, donant suport tant amb les seves instal·lacions, com amb donar informació per tal de conscienciar a la societat lleidatana de les diferents malalties.GRUP CAFES BATALLA.- Entitat que exporta cafè i el nom de Lleida per tot el món. A més de proporcionar formació arreu de les comarques i la capital lleidatana, per tal que puguem aprendre a valorar un producte nostre, fet a casa nostra. A la vegada que col·labora en les investigacions sobre l'efecte del cafè i la salut, juntament amb altres entitats lleidatanes.LA CAIXA “OBRA SOCIAL”.- Entitat que s'ha convertit en la primera obra social del país, dotant de recursos als sectors més vulnerables de la nostra societat a través de programes com: Incorpora, CaixaProinfància i Investigació mèdica. I en concret a Lleida per continuar donant suport a moltes entitats tot i el moment complicat en el que ens trobem.SUPERMERCATS PUJOL, S.L.- Entitat compromesa amb la societat i l'entorn, duent a terme accions solidaries i mediambientals com: Donació diària d'aliments al Bancs d'Aliments i altres entitats benèfiques de la ciutat, Campanyes Solidàries de tota mena, col·laboracions amb diferents iniciatives d'àmbit cultural, social, esportiu i festes populars, i respectant el medi ambient.